The Legends - EMI Team

Bages -
JOB E-LOGIS

Tornar a The Legends - EMI Team

Visites culturals que enriqueixen

17, desembre, 2019
Visites culturals que enriqueixen

El dimarts dia 17 de desembre va ser el torn de fer una activitat de caire més cultural. Des del Programa Singulars vam visitar l’emblemàtic teatre Kursaal de Manresa.

 

El teatre Kursaal és un equipament cultural construït l’any 1927, que es troba situat al primer tram del passeig Pere III de Manresa. Segueix un estil noucentista, amb alguns elements historicistes. Va funcionar com a sala de cinema durant les primeres dècades de la seva existència. Un gradual degradació estructural va acabar determinant el seu tancament inicial l’any 1988. A mitjans de la dècada de 1990, l’associació cultural manresana “El Galliner” va abanderar una campanya per aconseguir la recuperació de l’espai, assolint el suport de l’administració i de la ciutadania en el seu conjunt. Després d’un llarg procés de rehabilitació, l’any 2007 es va inaugurar de nou, aquesta vegada com a teatre, donant embranzida a l’activitat cultural de Manresa i a la seva projecció com punt clau dins del món del teatre català.

 

L’entitat que se’n carrega de dur-ne la gestió dels usos de l’espai, la Manresa d’Equipaments Escènics, van mostrar-nos l’interior del teatre, la zona de vestidors dels artistes, la platea, i tots els detalls que fan d’aquesta sala un espai de referència cultural a tot el Bages i Catalunya. Els participants van gaudir de la visita, ja que no l’havien visitat mai ni havien vist mai cap obra.

 

De part de la Fundació Emi manresa volem agrair al Jaume el seu tour pel teatre, ensenyant-nos tots els racons i els instal·lacions.


Galeria d'imatges