The Legends - EMI Team

Bages -
JOB E-LOGIS

Tornar a The Legends - EMI Team

VISITEM LA CREU ROJA

12, desembre, 2019
VISITEM LA CREU ROJA

Aquest dijous 12 de desembre els joves de Singulars han visitat l’Assemblea Local de Creu Roja, a Manresa. L’Helena, la seva coordinadora ens ha explicat les diferents activitats que gestionen, i els diferents perfils socials amb qui treballen.

Tenen projecte socials destinats a gent Gran, a joves, a infants, a persones que cerquen feina, servei per a refugiats… En definitiva, persones que que poden resultar vulnerables. I hem pogut veure un gran moviment de persones, moltes voluntàries atenent als usuaris. Hem conegut el Soufiane, un voluntari originar del Marroc que fa la primera rebuda dels usuaris/es de Creu Roja. Hem vist que les persones voluntàries van amb una armilla de color vermell amb la creu blanca, per diferenciar-los dels usuaris o dels propis treballadors/es de la casa.

L’Helena ens ha explicat que hi ha unes 14 persones treballant en les diferents àrees de Creus Roja, i que l’any 2018 van atendre un total de 4.300 persones en els diferents programes socials. Fan cursos de formació on hi van participar uns 350 alumnes, formació que d’altra banda s’ofereix als voluntaris/es per oferir un millor servei als usuaris/es que s’hi dirigeixen.

Ens comenta que la pobresa energètica és una problemàtica creixent entre els seus usuaris, i una preocupació que cada vegada serà més present.

Finalment ens explica que tenen un magatzem logístic, on reben la majoria del material que després distribueixen entre les seves usuàries, i s’han ofert a rebre joves de singulars de cara a properes edicions per a fer les pràctiques a la seva nau.

Des de la Fundació Emi volem agrair el tracte rebut i les explicacions que la seva coordinadora ens ha donat. Intentarem tornar-hi l’any vinent, organitzant la visita amb mes temps, per assegurar-nos una assistència més importat.


Galeria d'imatges