El equipo

Vallès Oriental -
JOB E-COM

Tornar a El equipo

Saps quan triga a fer-se un cotxe?

27, agost, 2019
Saps quan triga a fer-se un cotxe?

Vam Sortir ben d’hora de La Garriga i diferents grups de la FUMH vam anar en autocar fins a Martorell a visitar les instal·lacions de SEAT.

És tan gran com 400 camps de futbol i fins i tot tenen bicicletes, de l’empresa, per voltar per la zona. Quan vam acabar la visita, vam veure un canvi de torn i semblava que estiguessis al centre de la ciutat pel gran nombre de persones. En tota la instal·lació hi treballen unes 7.000 persones.

Ens van fer pujar a un microbús de SEAT on ens van repartir uns cascos per on escoltàvem la noia que ens guiava perquè dintre la fàbrica fa molt de soroll.

Vam veure tot el procés de xapa d’un cotxe des del principi fins al final. Tot està molt mecanitzat i les persones s’ocupen de controlar el bon funcionament de la màquina, d’assegurar-se que no hi hagi errades en la xapa i d’apilar-les per a moure-les de lloc. Per a fer tota la carcassa d’un cotxe es triguen 68 segons!

Ens van explicar que per a fer un cotxe sencer només es triguen 17 h i que incrementa a unes 24 h per a fer cotxes de gamma més alta… Res a veure als gairebé 3 dies que trigaven a fer només 1 cotxe i ara en fan 2.100 i tot gràcies a la innovació en maquinària.

Exporten a més de 45 països i ho fan per carretera, per mar i en tren.

Vam veure gent molt especialitzada i formada però també gent jove que estan iniciant la seva trajectòria professional.


Galeria d'imatges