L@s Vip

Vallès Oriental -
JOB E-COM

Tornar a L@s Vip

Amnistia Internacional Granollers. 25 anys defensant els Drets Humans.

29, juliol, 2019
Amnistia Internacional Granollers. 25 anys defensant els Drets Humans.

En Xavier i dues voluntàries més ens van rebre a Can Jonch –espai que també serveix de punt de voluntariat de la ciutat-, era un dia molt calorós, i així i tot, estaven animats i contents de poder compartir amb nosaltres què fan des de l’organització i els esdeveniments i accions que organitzen a la ciutat de Granollers.

 

Amnistia Internacional treballa per la defensa dels drets humans, a escala mundial. L’origen d’aquesta organització la trobem el 1961, quan dos estudiants portuguesos són empresonats, tan sols per brindar per la llibertat. L’advocat britànic -i futur fundador d’Amnistia Internacional, Peter Benenson, se’n va assabentar i va publicar un article al diari “The Observer“, aconseguint una gran repercussió.

 

Tothom pot unir-se a l’ONG i posar el seu gra de sorra per estudiar, difondre i donar a conèixer els casos en què estan treballant. A la seu de Granollers fan trobades periòdiques i organitzen accions puntuals i recollides de signatures, a diferents punts de la ciutat, per a conscienciar sobre diferents temàtiques: protecció dels drets de les dones, víctimes de violència de gènere i violència sexual, dret universal a la salut, aconseguir garanties de protecció del dret a l’habitatge, entre d’altres.

 

Una de les últimes accions realitzades és la de “No consento”, contra la violència sexual: “Patir una violació és una cosa que cap dona hauria de viure. Però el trauma no acaba aquí. Continua quan els prejudicis, els estereotips i la violència institucional s’enceba amb elles. Un camí ple de pedres en el qual, al final, les víctimes són tractades com a culpables. Ho consentiràs?”

 

Quedem en contacte per a properes actuacions on puguem participar amb ells.

 

Moltes gràcies per a compartir amb nosaltres el vostre temps i la vostra tasca!